A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)`

Filename: helpers/url_helper.php

Line Number: 162

Backtrace:

File: /home/mausy/public_html/sola/application/controllers/Forum.php
Line: 8
Function: __construct

File: /home/mausy/public_html/sola/index.php
Line: 292
Function: require_once

Šola je nora! :: Diskusija

Česnova tinktura

ČESNOVA TINKTURA

Česen, pripravljen po tem receptu, čisti organizem maščob in otrdele žile, preprečuje infarkt, sklerozo, stenokardijo, angino pektoris, srčni krč, kap in nastajanje tumorjev. Odpravlja šumenje v glavi, izboljšuje vid, pomlajuje organizem, seveda pa ga je treba jemati v točno določenih okoliščinah. Bolni na jetrih ga ne smejo jemati.

Česen 350g je treba očistiti, zdrobiti z lesenim tolkačem in mu dodati 300g čistega alkohola (96 %). To naj stoji 8 dni, nato pa tekočino odcediti, ostanek dobro stisniti, po 2 dneh pa začeti z zdravljenjem. Česnove kapljice je treba jemati z mlekom sobne temperature in to vsak dan.

Prvi dan vzamemo zjutraj, opoldne in zvečer eno kapljico, drugi dan nadaljujemo tako, da vzamemo vsak dan 1 kapljico več pri vsakem obroku. Tako nadaljujemo še tretji, četrti in peti dan. Šest dan, ko smo zjutraj vzeli 16 kapljic, pričnemo jemati vsakokrat po 1 kapljico manj, torej opoldne 15, zvečer 14 itd., vse dotlej, da pridemo do 1 kapljice, to je desetega dne opoldne. Zvečer pa vzamemo 25 kapljic in jih jemljemo vsak dan 3 krat toliko časa, da vse porabimo. Dobro je, če ponovimo čez 5 let.

Recept iz zeliščarske knjige: 1/4 kg česnovih čebulic olupimo in razrežemo na drobno. Denemo v 1 liter žganja in pustimo stati 14 dni na 3o st. na sonce ali v bližini štedilnika z voskom neprodušno zamašeno steklenico. Večkrat pretresemo, potem precedimo. Tinktura je uporabna 1 leto.

Česnov duh odpravimo oz. zmanjšamo s cvetom poprove mete, ki jo 10% prilijemo v česnovo tinkturo. Z dodatkom validola pa česnov duh skoraj popolnoma odstranimo. Česnov duh tudi zadušite, če ga jeste s kislim zeljem ali dodate peteršiljeve liste.

Recept bralca Nedeljskega: Razrežemo 30 strokov česna in 3 cele limone (ne špricane) in zmiksamo. Prelijemo z litrom mrzle vode, pokrijemo in pustimo stati 24 ur. Precedimo skozi krpo in postavimo na štedilnik, da se segreje do 70°C, ne sme zavreti. Nato napolnimo steklenico in zapremo. Jemljemo 3 krat dnevno pred jedjo po 1 žlico. Že po nekaj dneh se prebava izboljša in okrepi ves organizem.

Mr. ph. Kromar: Vendar s česnom ne gre pretiravati. Velike količine česna lahko tudi škodujejo, ker povzročijo vnetje črevesne in želodčne sluznice. Znan pa je tudi primer, ko so velike količine zaužitega česna povzročile krvavitve drobnih žilic kapilar po vsem telesu. Glavica česna na dan (ne strok) pa ne bo škodila.

S česnom si lahko pomagamo tudi pri obrambi pred gripo. Kitajci ga jedo pri bronhitisu in vnetju sapnic v velikih količinah (1 – 2 tedna maksimalno).

S česnom zaužito hlapno olje se izloča tudi prek dihal in tako razkužuje, obenem pa pospešuje izkašljevanje sluzi.

Ugotovili so tudi, da je pri narodih, ki jedo veliko česna in čebule, manj raka.

POZOR!

PRI IZDELAVI ČESNOVIH KAPLJIC SE ČESNA NE SME DOTAKNITI NOBENA JEKLENA STVAR (NOŽ, POSODA ALI KARKOLI DRUGEGA) TAKO PRIPRAVLJEN ČESEN V ALKOHOLU POMODRI IN JE NEUPORABEN ZA NADALJNJO RABO!!!

Replike

Objavil: Mitja MIKLAV
Datum: 19. 07. 2016 - 04:27:17

se strinjam admin :P

Objavil: Admin ŠOLAJENORA
Datum: 19. 07. 2016 - 04:26:53

Odličen članek :)

Forum
Pošlji datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na Donatorsko listo tudi ti! Rade volje bomo sprejelo vse kar nam pošlješ!
Statistika

Registriranih uporabnikov: 29
Št. online uporabnikov: 7
Število datotek: 1
Prenosov datotek v 24-h: 0